Behandling af appelsinhud

Behandling af appelsinhud

Appelsinhud er en hudlidelse som rammer et stort antal kvinder hvert år. Selvom at appelsinhud ikke er farligt på nogen måde, kan det dog have en stor indflydelse på ens selvværd og dermed livsværdi. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at blive fri for appelsinhud.

Vi forklarer dig her hvordan!

Hvad er appelsinhud

Appelsinhud, eller cellulite, som det også hedder er en betegnelse for en særlig form for hård og knoldet hud, som særligt kvinder rammes af. Denne konsistens kan derfor sammenlignes med overfladen på en appelsin som er ru og indeholder små knolde.

Appelsinhud viser sig fordi fedtet i underhuden hvor ophober sig i små hulrum i bindevævet mellem overhuden og musklerne. Jo ældre vi bliver, jo stivere bliver bindevævet, og så opstår der buler og fordybninger i huden.

Hvorfor får man appelsinhud

Der er overordnet flere grunde til, hvorfor man bliver ramt af appelsinhud. De typiske årsager skyldes på den ene side arvelighed og derudover så ved vi også at dårlig blodcirkulation er en medvirkende årsag til dannelsen af appelsinhud. Som en tredje og sidste ting, kan alder også have en stor indvirkning, da man har større sandsynlighed for at udvikle appelsinhud, når man bliver ældre, da huden ikke længere er ligeså stærk og frisk.

Hvem bliver ramt af appelsinhud?

Siden arvelighed er den primære forklaring på appelsinhud, kan alle blive ramt af det. Dette ses dog overvejende hos kvinder, selvom at nogle mænd kan opleve at have områder på kroppen med appelsinhud. Det er dog hovedsageligt kvinder der døjer med appelsinhud.

Selvom at det ikke er farligt på nogen måde så er der rigtigt mange kvinder, som bliver påvirket af det, da appelsinhud kan have en stor indvirkning på vores selvopfattelse og dermed i sidste ende vores selvtillid.

Behandling af appelsinhud

Den gode nyhed er dog, at appelsinhud er relativt nemt at komme til livs. Her er der flere ting som du kan gøre for at få en ren og glat hud. Vi giver dig her de bedste muligheder.

1: Fjern døde hudceller med en skrubbehandske

Det første man kan gøre for at komme appelsinhud til livs, er at fjerne det alleryderste hudlag med en skrubbehandske. En skrubbehandske har en rug overflade som effektivt men skånsomt kan fjerne det alleryderste lag hud på kroppen uanset om det drejer sig om huden på armene, balderne eller et helt tredje sted.

Ved at fjerne det yderste lag hud øges blodtilstrømningen til det pågældende område hvilket hjælper med at eksfoliere huden hvorved den renses. Her hos Lavinia Trade har vi nogle helt unikke skrubbehandsker lavet i ægte økologisk bomuld, hvilket giver en overflade der er helt ideel til at fjerne død – uden at irritere huden overhovedet. Du finder vores skrubbehandsker på denne side.

2: Spis sundt og fedtfattigt

En anden ting som har en rigtig stor indvirkning på dannelsen af appelsinhud er den mad som vi spiser til dagligt. For at forebygge appelsinhud er det vigtigt at man spiser sundt og varieret. Derfor bør man særligt skære ned på fedtholdige fødevarer og i stedet sørge for at spise masser af grøntsager samt sørge for at få nok med fibre, vitaminer og mineraler.

3: Dyrk mere motion

En tredje ting som er afgørende, er at man dyrker nok motion. Appelsinhud er som sagt fedt, og ved at sørge for at dyrke motion hjælper vi kroppen til at forbrænde mere fedt. Her er der mange der går galt i byen, da de kun nøjes med at spise sundt men de vælger ikke at dyrke motion. I disse tilfælde kan man ikke slippe helt af med sin appelsinhud.

Her er der også en række øvelser som er særligt effektive herunder særligt at løbe på trapper samt at bruge stepmaskiner, da disse øvelser begge hiver ekstra mange kalorier ud af dine lår.

I de fleste tilfælde er en kombination af alle disse råd den bedste og mest langtidsholdbare løsning for at blive fri for appelsinhud.

Rigtig god fornøjelse.

 

 %d bloggers like this: